Dnes má meniny Lukáš

18.10.2006 Celý región

Lukáš má zmysel pre spravodlivosť Mužské meno Lukáš má latinský pôvod a v preklade znamená \"pochádzajúci z Lukánie, kraja v južnom Taliansku\". Na Slovensku j...
Lukáš má zmysel pre spravodlivosť Mužské meno Lukáš má latinský pôvod a v preklade znamená \"pochádzajúci z Lukánie, kraja v južnom Taliansku\". Na Slovensku je toto z biblie známe meno populárne.

Nositeľov oslovujeme prevažne Lukáško, Lukino, Luko, Ljuk. Lukášov, ktorí majú meniny 18. októbra, charakterizuje hlboký zmysel pre spravodlivosť. Sú plachí, no za ich nedôverčivým pohľadom sa skrýva hlboká láska k ľuďom. Menej príjemné sú ich občasné pichľavé reakcie. Lukášovia sú tiež tvrdohlaví. Neustále prehodnocujú situácie, v ktorých sa nachádzajú. Hoci sú úspešní študenti, ťažko sa rozhodujú pri výbere povolania. Aj keď sú vitálni, zdravotné problémy sa u nich môžu vyskytnúť v súvislosti s nadmernou hmotnosťou a preťažením svalov. Mali by si stravou dopĺňať predovšetkým vitamíny B, C a E. Lukášov ovplyvňuje planéta Venuša. Ich šťastné farby sú zelená, biela a modrá. Ochranné rastliny nechtík, ligurček a podbeľ, ochranné kamene smaragd, zafír a ruženín.
(TASR)
 

Vyberte región